Bejelentés


PÁVAGALAMBOK Angyal Tamás

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.

Fischer törpepapagáj Agapornis fischeri

Leírása:

Hossza: 15 cm. Alapszíne zöld, hasa sárgásabb, világosabb árnyalatú, feje fakó olajzöld, homloka, pofatájéka, és torka élénk narancsvörös, tarkója kissé vöröses. Szárnya 9,5 cm-es, az evezők sötétebb zöldek, az alsó szárnyfedői kékek és zöldek. Farka 4,5 cm-es farcsíkja és felső farkfedői kékes árnyalatúak. Ezt akkor jó tudnunk, ha meg akarjuk különböztetni a nála ugyan kisebb, de hasonló színezetű Agapornis lilianae- tól, mert ennek a fajnak a deréktája és a felső farkfedő tollai sárga színűek. Írisze sötétbarna, szeme körül feltűnő fehér gyűrű látható; korallvörös csőre 1,7cm-es; lába szürkés- hússzínű. A fiatalok színei kevésbé élénkek, csőrük felső káváján feketés nyomok láthatók.

Tartása: Legalább egy párt, vagy kisebb közösséget helyezzünk el együtt. Tarthatók kalitkában és volierben egyaránt. A kalitka kívánatos mérete egy pár madár esetén:80*40*50 cm. Ekkora kalitkában bőven elegendő két ülőpálca. Egy nagyobb volierben több párt is elhelyezhetünk együtt; arra azonban ügyelni kell, hogy a szomszédos röpdéket dupla drótfonat válaszza el egymástól, és a kalitkák rácsai se érintkezzenek, mert a legtöbb papagájnak megvan az a rossz szokása, hogy a dróton keresztül is veszekedik egymással. Ilyenkor egymás lábában, főleg lábujjaiban tehetnek nagy kárt. Nagyon intelligens állatok, ezt messzemenően figyelembe kell venni az elhelyezésükkor! A kalitkák ajtainak, odúfedélnek, és bármely nyílásnak tökéletesen kell zárnia. Ha a ketrecükön van olyan gyenge pont, aminek a segítségével kijuthatnak( vagy be), és az olyan akadályt jelent a számukra, amivel fizikailag elbírnak; akkor úgy vehetjük, hogy már kint is vannak, mert abban biztosak lehetünk, hogy szellemileg megbirkóznak vele.

Takarmányozás: Minden Agapornis, meglehetősen sokat eszik, ezért jól kell tartani őket, nem kell félni, hogy elhíznak. Száraz magvak: köles, zab, napraforgó, csumíz, fénymag, és kevés kendermag, sok zöldeleség, és gyümölcs.


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!